Rejsesikkerhed

Rejsesikkerhed

6 gode råd til at undgå lommetyve

PacsafePosted by Jacob H. Larsen Fri, October 13, 2017 07:06:47

Rigtigt mange mennesker oplever det på et eller andet tidspunkt i deres liv. De skal betale for noget og rækker ud efter deres pung i inderlommen. Men den er væk.

Alene i Danmark registrerede politiet mere end 50.000 lommetyverier sidste år. I Storbritannien oplever ca. 600.000 mennesker hvert år, at de får stjålet deres pung, kamera og andre værdigenstande af en lommetyv.


Der er altså god grund til at gøre noget for at undgå lommetyvene – især når du er ude at rejse.


Så her får du 6 gode råd til at undgå lommetyve.Bæltetaske


Det bedste råd er, at du lægger dine penge i en bæltetaske, som du kan have rundt om maven under dit tøj. Det er rigtigt svært for lommetyve at komme til dine penge, hvis du opbevarer dem der. Hvis du er på steder, hvor der er stor risiko for lommetyveri, kan du sikre dig ekstra ved at vende bæltetasken om, så lynlåsen vender indad. Her er et eksempel på en bæltetaske, som oven i købet har en stålwire i selve bæltet, så en lommetyv ikke kan skære den over.


Spænd din taske fast

Når du sætter dig på en café for at drikke en kop kaffe eller i en restaurant for at spise, er det en god ide at spænde din taske fast til stolen, bordet eller noget andet fast. Se et eksempel på, hvordan man kan gøre det i denne video.

Lad være med at lægge din telefon på bordet


Når nu vi er ved cafeen og restauranten. Rigtigt mange mennesker lægger deres mobiltelefon på bordet, når de sidder og spiser. Du skal kun være uopmærksom et kort øjeblik, så er den væk. Derfor: Læg din mobiltelefon i tasken.

Hold øje med skilte – men lad være med at røre ved din pung


Når du er ude at rejse, ser du ofte skilte, hvor der står: ”beware of pickpockets” (”pas på lommetyve”). Når man ser sådan et skilt, er der mange, der lige tjekker, om deres pung nu også stadig er der. Lad være med det. Nogle lommetyve holder øje med folk, der ser skiltet og rører ved deres pung for at sikre, at den ikke allerede er blevet stjålet – så ved lommetyven, hvor pungen er.


Orienter dig om hvor du er


Lommetyve arbejder ofte, hvor der er mange mennesker. Det kan være i hotellobbyer, ved turistattraktioner, offentlig transport, restauranter og barer. Sådan nogle steder skal du være ekstra opmærksom.

Brug en Pacsafe taske

Virksomheden Pacsafe har gjort det til sin mission at hjælpe mennesker med at rejse sikkert. Derfor har de lavet tyverisikre kufferter, tasker, punge og lignende. Taskerne har blandt andet indlagte stålwirer og net, som gør det umuligt for tyve at skære stroppen over eller skære hul i tasken.


Vi håber, du får en god – og sikker – rejse.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.